perjantai 1. elokuuta 2014

Om Nama Shivaya - jokapaikanmantra

Mantran toistaminen on tehokas tapa meditoida tai laskeutua meditaatioon. Aloitan ja lopetan päiväni mantralla. Jotkut meditoivat oman mantransa kanssa läpi päivän. Itse tykkään palauttaa haahuilevan tai kyllästyneen mielen hetkeen toistamalla matraa vaikkapa kotitöitä tehdessä tai valmistautuessa rasittavalta tuntuvaan työjuttuun.Tällä hetkellä toistan säännöllisesti kolmea eri mantraa. Tämä jokapaikanmantra, kuitenkin, on sellainen, joka sopii joka tilanteeseen, joka ei kaipaa ympärilleen mudria, malaa, tai muita kommervenkkejä ja joka on helppo oppia. Tämä on ensimmäinen mantra, jonka oma opettajani ensimmäisen opetustapaamisen jälkeen minulle antoi.

Om Namae Shivaya

"Käännyn omaan totuuteeni, käännyn oman sisäisen itseni puoleen"

Koska Tantra ajattelee, että kaikki tieto asuu jokaisen sisällä, on sisäänpäin kääntyminen olennaista. Om Namae Shivaya - mantran toistamisen ajatellaan tuhoavan tietämättömyyttä ja laajentavan tietoisuutta.

Jos ajatellaan, että kaikki olennainen löytyy itsen sisältä, ei tantraa voi pitää hengellisenä etsimisenä, samalla tavalla kuin monesta henkisestä tiestä ajatellaan. Se ei ole muutoshakuista. Tantran kohdalla löytäminen ei ole tavoite, vaan harjoittaminen. Mantran toistaminen on sisällämme olevan valon paljastamista, vähän kuin siivous- tai raivaustyötä.

Valon tai tiedon tai miten ikinä tahdomme sitä kutsua, tiellä on mieli. Mieli on pullollaan tunteita ja ajatuksia jotka pyörittävät mieltä, miten huvittaa. Mieli ei yleensä ole mitenkään riemuissaan osallistumassa meditaatioon. Se kieltäytyy ehkä yhteistyöstä, koska sitä pelottaa olla hiljaa. Mantra antaa mielelle kohteen, johon keskittyä... Ainakin välillä. Mantra pitää mielen poissa pahanteosta.

Kun kokeilet mantraamista, aloita niin pienestä, ettet kehtaa väittää itsellesi, ettei siihen ole aikaa. Viisi minuuttia aamuisin on yleensä hyvä. Ota avuksi alla oleva video.

 • Istu risti-istuntaan selkä suorana (tai jos risti-istunta tekee pahaa, istu tuolilla).
 • Istu rennossa, mutta aktiivisessa asennossa.
 • Pyri valitsemaan rauhallinen paikka, jonka voit varata meditaatiolle.
 • Kun mieli lähtee poukkoilemaan tai ajelehtimaan
  • anna sen mennä ja tarkkaile ulkopuolisena, kuin katsoisit elokuvaa.
  • huomioi, että mielen luonne on ajatella; älä ole liian ankara, vaan yritä ymmärtää sitä.
  • palauta karannut mieli rauhassa ja rakkaudella keskittymään mantraan.
Mantran toistamisen jälkeen, istu hiljaa, silmät suljettuina ja tarkkaile.

Namaste <3

2 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että tarttisin meditaatio-opettajan. Mistähän sellaisen saisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luotan siihen, että oma opettaja tulee sitten, kun sen aika on. Ja kannattaa olla avoimin mielin! Itse en ois ikinä uskonut, että mun opettajasta tulee mun opettaja. Kun tantrajutut ei sopineet mun henkisen kasvun suunnitelmaan ;)

   Poista