keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mikä ihmeen tantra? Mikä ihmeen elämä?

Hei tervetuloa Tantraelämään!

Tantraelämää on hajanainen mustiinpano elämästä, jota raamittaa tantrafilosofia.Tantra on hyvin henkilökohtainen polku. Sitä ei opiskella kirjoituksista (vaikka niitäkin toki löytyy), vaan opettajan opastuksessa. Olennaista on harjoittaminen ja henkilökohtainen kokemus. Ajatuksena on, että kaikki sisältyy kaikkeen. Olemme jokainen pieniä maailmankaikkeuksia ja kannamme sisällämme vastausta kaikkeen.

Ymmärryksemme ja kaikkeuden välillä häslää mieli, joka luo kaiken paskamaisen ja hankalan elämässä. Mieli osaa myös hienoja asioita, mutta kouluttamattomana se on kuin irrallaan juokseva huonotapainen kakara, joka tekee mitä huvittaa. Tantran tarkoituksena on saada mieli hallintaan, palvelemaan jatkuvan sähellyksen sijaan. Se tasapaino, jonka mielenhallinta tarjoaa, on ehkä siisteintä ikinä.

Oma polkuni tantran parissa on tuonut tähän elämään niin paljon riemua ja oivalluksia, että sen jakaminen tuntuu välttämättömyydeltä.Tantran harjoituksen lisäksi opiskelen hathajoogaopettajaksi, työskentelen soveltavan teatterin, erityisesti lastenteatterin parissa, olen viisivuotiaan lapsen äiti ja tasapainoilen suomalaisen ja intialaisen kulttuurin välissä etsien henkistä kotia molemmista.

Kirjoittelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti